КропТур – сем. Маринови, с. Долно Ботево

Момент от #КропТур в стопанството на Дечо Маринов в с. Долно Ботево, обл. Хасково, в компанията на младата надежда в семейния бизнес - Диан (на снимката). Още един район с редица предизвикателства в отглеждането на зърнени култури - кисели почви, слаб хумусен слой, наклонени терени и др.
Донякъде е изненадващо за нас, че точно тук се намира една от най иновативните ферми, с които сме работили през годините. Буквално във всички етапи на работата сме използвали технологии за постигане на максимална ефикасност на операциите.
При семената се спряхме на хлебна пшеница #Индженио от портфолиото на ФЕРТИЛЕНД с технология на #Синджента( третиране с Целест Топ).
При храненето на растенията приложихме технологии по азотен и фосфорен мениджмънт за висока ефективност на приложените торове и редуциране на разходи в сравнение в предходни години - за корекция на pH, повишаване на действието на стандартните торове(NPK) и отблокиране на хранителни елементи в почвата. Благодарение на тях спестихме едно азотно подхранване с Амониев нитрат, повишихме ефикасността на фосфора при същия бюджет от миналата година и вследствие на това очакваме с около 10% по-високи добиви.
Очаквайте резултатите от демо-жътва от тази локация.

Все още няма коментари.

Оставете коментар