КропТур – ВИВ Агро

Стартираме #КропТур !

В рамките на около месец ще обиколим всички стопанства в страната, които са заложили зърнопроизводство със заготвени от нас/нашите партньори / сортове пшеница и ечемик. Започваме от землищата на ВИВ Агро в с. Строево, с. Цалапица и с. Говедаре( на снимката), обл. Пловдив. Собственикът г-н Илия Гангов се спря на цели 6 сорта пшеница от портфолиото на ФЕРТИЛЕНД - ярък знак на доверие към екипа ни!
Спрямо характеристиките на средата позиционирахме сортовете Авеню, Анапурна, Индженио, Мойсон, както и обещаващите френски сортове на Лемер Дефонтен : Реципрок и Камилфо, изключително стабилни при условия на суша. Вляво на снимката приложихме технологии за азотен и фосфорен мениджмънт#NProtect. Основните торове тук са Уреа гранулат + NBPT против изпарение на азота и осигуряване на наличието му в полза на растенията до около 2 месеца и NPK 12-8-16+МЕ с подвижен фосфор при студени почви. На полето вдясно са приложени стандартни торове - NPK 15-15-15, Уреа и Амониев нитрат.
Растенията, които попадат при нашата технология на хранене, показват по-бърз старт след зимата - по-големи са, наситено зелени, с равномерен растеж навсякъде. Благодарение на #NProtect сме подсигурили постоянно наличие на азот( от Ноември до Април), затова ще избегнем 2-ро азотно подхранване с амониев нитрат. Вместо това ще приложим листно третиране с FERTILAND 20-20-20 + ME в комбинация с пестицидно третиране.
Крайната цел е оптимизиране на разходи и с около 10% по-високи добиви!

Все още няма коментари.

Оставете коментар